Ричард Алибегов Ричард Алибегов в студиото на БНТ
Източник и снимка: БНТ

Ричард Алибегов, БАЗ: Нашият бранш все още не работи

На 1 юли 2020 г. се намалява ДДС-то за хотели и ресторанти.

„Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и туризъм не съществува в България и в Европа. Това е едно много смело политическо решение от господин премиера и едно доста точно решение, въпреки всичко, което чухме в последната седмица“, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), на 16 май 2020 г.

Поет е ангажимент за вдигане на максималния осигурителен праг. Сваляне на ДДС, за да можем да инвестираме в персонала ни, така описа ситуацията Алибегов.

„Ако свалим ДДС-то за бранша, тогава ние искаме в нашия бранш да се вдигнат максималните осигурителни прагове на 800 лева. Това ще даде и по-голяма сигурност на персонала“, каза Ричард Алибегов.

Относно икономическите мерки на държавата за справяне с кризата за ресторантьорството е било много важно да се махне един от текстовете за кандидатстване, а именно – липсата на всякакви задължения.

„Нашият бранш все още не работи“, сподели той.

„В момента са отворили 35 до 40% от заведенията в София, за провинцията е 50 на 50. Клубната сцена все още не е отворила“, констатира Ричард Алибегов.