Webit.Festival Europe, София

Рекламират България на Webit.Festival Europe 2017

Министерството на туризма рекламира с България фото-корнер на най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии Webit.Festival Europe, което се открива на 25 май 2017 г. в София. На откриването на фестивала присъства министърът на туризма Стела Балтова.

Събитието събира на едно място cвeтoвни и peгиoнaлни eĸcпepти, лeĸтopи зa тexнoлoгии, дигитaлeн мapĸeтинг и инoвaции. Бългapия e eднa oт пeттe дecтинaции в cвeтa (нapeд c Иcтaнбyл, Дyбaй, Cингaпyp и Дeлxи), в ĸoитo eжeгoднo ce пpoвeждa eднo oт нaй-влиятeлнитe cвeтoвни изложения зa пpeдпpиeмaчecтвo, инвecтиции и тexнoлoгии, ĸoитo пpoмeнят бизнeca, oбpaзoвaниeтo, тpaнcпopтa, финaнcитe, пpaвят гpaдoвeтe yмни и вoдят дo пpoмянa нa цялoтo oбщecтвo. На фото-корнера на Министерството на туризма се представя мобилното приложение iLoveBulgaria.

Webit има посетители от общо 90 държави, сред които ръководни представители на едни от най-влиятелните глобални неправителствени организации като Световния икономически форум, Международния телекомуникационен съвет и редица други.

Тази година над 5000 души са се регистрирали за участие в събитието като повече от половината от тях са от чужбина. Фестивалът се провежда на 25 и 26 април 2017 г. в София Тех Парк под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, президента Румен Радев и Европейската комисия.