лого НТБ с IHRA & UNWTO
Източник и снимка: НБТ

Развитието на конгресния и събитиен туризъм е ключова стратегическа цел за НДК

Националният борд по туризъм (НБТ) и Националният дворец на културата (НДК) положиха началото на съвместни действия с цел развитие на конгресния и културен туризъм в София.

Двете организации обмениха идеи за организиране на съвместно събитие, което да популяризира конгресните и културни центрове в региона, сред които НДК заема водещо място. Обсъдена бе и възможността за активизиране на дейността на Българско конгресно бюро, на което НДК е основател и в момента ротационен председател.

В срещата взеха участие зам.-председателят на НБТ д-р Мартин Захариев и изпълнителният директор на НБТ д-р Полина Карастоянова, както и изпълнителният директор на НДК Ангел Митев и председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

Националният борд по туризъм покани ръководството на НДК да представи възможностите на НДК.

Националният борд по туризъм представлява обединения интерес на туристически сдружения, общини, крупни инвеститори в областта на туристическата индустрия и свързаните с нея отрасли в икономиката. НДК, на свой ред, обнови видимо своята материална база и инфраструктура, инвестира в подобряване нивото и качеството на услугите, а уникалното местоположение на сградата- в самото сърце на София – я превръща в безалтернативна дестинация за конгресно-конферентна дейност на Балканите и в Югоизточна Европа.