Мюнхен, Германия Мюнхен, Германия
Снимка: Frans de WitИзточник: БНТ

Ръст на българските туристи в Германия

Ръст на българските туристи, които посещават Германия през последните години отчитат от Туристическия борд на Германия. Само за миналата година са регистрирани близо 400 хиляди нощувки на българи, което е с 12% повече от средното ниво на посещаемост на наши туристи в Германия.

Данните на туристическия борд сочат, че най-много българи пътуват в Германия с цел бизнес, следват пътуванията за почивка и събитиен туризъм.

Изключително сме доволни, че вече няколко поредни години тенденцията е за все по голяма посещаемост у нас на български граждани. Най-привлекателни са провинциите Бавария, Хесен и Баден-Вюртемберг, заяви Кристиян Салай – директор на туристическия борд на Германия за Източна Европа.

Тази година честваме 100-годишнината на школата Баухаус с много разнообразни събития и изложби в цялата страна. Затова очакваме да се увеличи броят на чуждестранните туристи,включително и на българските, добави Себастиан Клеве – ръководител отдел „Култура и преса“, посолство на Германия.

В същото време, германските туристи са на трето място у нас, след тези от Гърция и Румъния. За миналата година обаче има лек спад в техния брой с 2,3%. Първите организирани немски туристи за този сезон вече пристигнаха в морската ни столица Варна.