Д-р Карастоянова д-р Карастоянова пред гостите на българо-американския бизнес форум
Източник и снимка: НБТ

Ръководството на Националния борд по туризъм взе участие в българо-американски бизнес форум

Председателят на УС на Националния борд по туризъм (НБГ) Красимир Гергов, зам.-председателят д-р Мартин Захариев, изпълнителният директор д-р Полина Карастоянова и членът на УС на НБТ Константин Бояджиев, изпълнителен директор на Галакси инвестмънт груп ООД, взеха участие в българо-американски бизнес форум за сектора Туризъм, който се състоя в Grand Hotel Sofia на 14 май 2019 г.

Събитието е първият Българо-американски туристически форум в София с участието на посланика на САЩ у нас Н. Пр. Ерик Рубин и представители на бизнеса и браншови организации от двете държави.

При откриването на форума министър Ангелкова припомни успешната рекламна кампания за България в 6 града в САЩ, която макар и скромна по мащаб за огромната държава, постигна много добри резултати и през 2018 г. бяха отчетени близо 97 хил. посещения на граждани на САЩ в България с над 10 на сто ръст спрямо 2017 г.

Д-р Полина Карастоянова представи пред присъстващите Националния борд по туризъм, а д-р Мартин Захариев засегна проблема за виза за САЩ за българските граждани, както и въпроса за откриването на директен полет между САЩ и България.

Двустранният форум продължи с презентации от българска и американска страна, експертите обсъдиха идеи и механизми за увеличаване на интереса на туристите от двете държави.

В срещата участваха представители на Българо-американската комисия за образователен обмен, зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов, кметове от страната, Българската стопанска камара, АИКБ, БУБСПА, Националната асоциация за СПА и уелнес туризъм, АБТТА, Сдружение туризъм, НБУ и др.