Радосвет Радев председателят на БСК Радосвет Радев в ефира на Дарик радио
Източник и снимка: Дарик радио

Радосвет Радев: Ако епидемията от коронавируса у нас приключи в рамките на първото полугодие, това ще даде шанс за възстановяване на българския морски туризъм

Обсъждаме мерките, които ще предприеме държавата и дали здравната икономика ще издържи. Икономиката е под карантина и бизнесът търпи големи загуби и щети. Това каза в ефира на Дарик радио председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

„В момента на плюс са фармацията и доставките на храни. По нов начин изглеждат интернет компаниите. При част от тях има 20-30% ръст. Това е заради ускорената дигитализация в извънредната ситуация. Медийният отрасъл и здравеопазването са жизненоважни в момента.“

В Министерството на финансите ще бъде открит телефон за получаване на сигнали за неразплатени задължения към бизнеса.

Ако епидемията от коронавируса у нас приключи в рамките на първото полугодие, това ще даде шанс за възстановяване на българския морски туризъм, който в момента е в катастрофално положение, каза още Радосвет Радев в ефира на Дарик радио.

Председателят на работодателската организация посочи, че до момента няма реално предприети от държавата мерки за подкрепа на бизнеса.