лого НТБ с IHRA & UNWTO
Източник и снимка: НБТ

Работна среща на НБТ с Мая Манолова, кандидат за кмет на София

На 16 октомври 2019 г. се проведе среща на членове на Националния борд по туризъм (НБТ) и г-жа Мая Манолова, кандидат за кмет на София.

Мая Манолова беше категорична, че визията за туризма е основна в нейната предизборна кампания, като спомена някои акценти, свързани със създаването на Национално конгресно бюро, Обществени съвети, възстановяването на баните в центъра на София, Горна баня, Банкя, развитието на Витоша и превръщането й отново в център за развитие на ски и планински туризъм, както и реставрирането на манастири от Софийската Света гора, което ще доведе до подем на поклоническия туризъм.

Според д-р Мартин Захариев, зам.-председател на НБТ, освен глобалните, ясни за всички проблеми, които трябва да се решат в столицата, са необходими и други по-нетрадиционни мерки, които обаче ще доближат София до големите европейски столици. Една от мерките, които трябва да предприеме един бъдещ градоначалник, е да бъдат задължени собствениците на сгради, особено исторически и намиращи се в центъра на града, да реновират фасадите им в оригиналния вид.

Д-р Полина Карастоянова каза, че трябва да се използват примери, но те да бъзат адекватни и съизмерими. Даденостите не произвеждат печеливш модел самии по себе си, необходима е интелигентна мисъл, която да ги превърне в такъв. НБТ има капацитета и способносста да направи това.