Ангелкова и Габриел министър Николина Ангелкова и еврокомисар Мария Габриел
Източник и снимка: Министерство на туризма

Работна среща на министър Ангелкова с еврокомисар Габриел

Министър Николина Ангелкова проведе среща с българския еврокомисар Мария Габриел на 10 ноември 2017 г.

Министър Ангелкова представи на еврокомисар Мария Габриел инициативите на Министерството на туризма, свързани с дигиталната реклама в сектора.

Министър Ангелкова поясни, че използването на съвременни ИТ технологии в маркетирането на страната е сред основните приоритети в работата на министерството. Една от последните изяви на ведомството бе на изложението WTM в Лондон, което приключи преди дни, където основен акцент на българския щанд е бил 3Д корнера, припомни още тя. Посетителите на място можеха да видят как принтер изработва триизмерни миниатюри на известни туристически забележителности у нас, обясни още министърът.

Страната ни вече има единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria. Тя обединява всички елементи на туристическия сектор и заработи миналата година. Идеята е, чрез нея потребителите бързо и лесно през мобилните си устройства, да се запознаят с историята на България. В платформата първоначално бяха включени 100-те Национални туристически обекта, но се надгражда и развива, посочи министър Ангелкова.

С цел привличане на средства в сектора на туризма министерството разработи инвестиционна карта, заяви още министърът. Тя поясни, че по този начин се очаква да бъдат улеснен бизнеса, както и да се насочат по-лесно инвеститорите към перспективни проекти.

Еврокомисарят Мария Габриел приветства усилията на министерството в посока дигитализиране на маркетинга в туризма. И сподели още, че подкрепя работата на министър Ангелкова, с която цифровите технологии се използват, за привличането на все повече български и чуждестранни туристи.

Еврокомисарят посочи още, че туризмът е един от водещите сектори в икономиката не само на България, но и в ЕС, затова е необходимо да се развива използвайки преимуществата на всички съвременни технологии.

Министър Ангелкова и еврокомисарят Габриел се обединиха около идеята да си сътрудничат в работата по бъдещи проекти.