Подгорица, Черна гора Подгорица, Черна гора
Снимка: PixabayИзточник: МВнР

Промяна в граничните мерки при влизане в Черна гора

От 13.01.2022 г. до 19.01.2022 г. българските граждани, които пристигат на територията на Черна гора трябва да представят един от следните документи, свързани с COVID-19:

-удостоверение за извършена ваксинация – поставена съответна последна доза от ваксина срещу COVID-19, като последната доза следва да е поставена преди не повече от 6 месеца от момента на влизане в Черна гора;

-отрицателен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа, считано от момента на влизане в Черна гора;

-отрицателен резултат от бърз антигенен тест, издаден от оторизирана лаборатория и не по-стар от 48 часа към момента на влизане в Черна гора;

-положителен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, издаден от надлежна лаборатория, по-стар от 10 дни, но не по-стар от 6 месеца преди датата на влизане в Черна гора.

В случай на задължителна карантина, българските граждани могат да се освободят след третия ден чрез представяне на отрицателен резултат от PCR тест.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Подгорица на следните телефони за връзка: +38220655009 и в извънработно време на тел.:+38269143298.