дискусия

Професионална дискусия „Туризмът в условията на Covid-19 „анти-коронни номера“ по света и у нас“

Националният борд по туризъм съвместно с egoist.bg и Абилитикс организираха професионалната дискусия „Туризмът в условията на Covid-19: „анти-коронни номера“ по света и у нас“ в Hyatt Regency Sofia.

На срещата, проведена на 15 октомври 2020 г., взеха участие Заместник-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, г-н Димитър Маргаритов, Председател на Комисията за защита на потребителите, Изпълнителният директор на Hyatt Regency Sofia г-н Лоран Шодер, както и над 100 представители на туристическия бранш.

Дискусията се проведе в условията на „новата реалност“, създадена от пандемията, която засегна всички сфери на обществения живот, но без никакво съмнение с най-силно отражение върху туризма.

Националният борд по туризъм в лицето на д-р Мартин Захариев – Заместник-председател на УС на НБТ, запозна аудиторията с най-добрите примери за справяне с предизвикателствата по света и начините, по които могат да се имплементират и у нас.

Г-н Лоран Шодер разкри мерките, които всички хотели от веригата са предприели за по-лесното преминаване през кризата Covid-19.

Добрите практики у нас бяха представени от г-н Константин Вълков, главен редактор на Егоист, а г-н Росен Живков, CEO и г-н Георги Николаев, Business Development Manager на Абилитикс показаха технологичните иновации в помощ на туризма – изкуствен интелект, който информира туристите адекватно как и къде могат да почиват безопасно.

В края на дискусията бяха връчени награди на най-професионално справящите се, въпреки новите неблагоприятни реалности.

Номинациите са направени чрез класация, извършена от изкуствен интелект с чатбот платформата „ЧАТИ“, разработена от технологичната компания Абилитикс, в която са гласували потребителите в периода 1 Юли-30 Септември 2020 г.

Ето и списък на наградените с НАГРАДИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ БОРД ПО ТУРИЗЪМ И АБИЛИТИКС:

  • Категория: Най-предпочитана морска дестинация през лято 2020 – Созопол
  • Категория: Най-предпочитана планинска СПА дестинация за 2020 – Велинград
  • Категория: Най-харесван плаж през лято 2020 – Перла, Приморско
  • Категория: Най-препоръчван морски хотел през лято 2020 – LightHouse, Балчик
  • Категория: Най-атрактивен SPA хотел през 2020 – Парк и СПА хотел Марково, с. Марково
  • Категория: Най-иновативна община за 2020 – Община Сливен
  • Категория: Най-предпочитан бар в София за 2020 – Oscar Club
  • Категория: Най-харесван ресторант в София за 2020 – Ресторант Ниагара