Румен Драганов
Източник: NovaNews

Проф. Румен Драганов: Свършиха се местата в спа хотелите в зимните курорти, има силен интерес и към малките хотели и къщите за гости за Великденските празници

Домакини са залагали скрити камери в спални и бани, показва проучването на „Беър кейв“. Акциите на Airbnb се сринаха, след като независимо онлайн издание публикува доклад, който изследва неприятните преживявания, които клиентите са имали по време на престои, резервирани чрез платформата за краткосрочно наемане.

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма, смята, че в хотелите при посещение на важни гости има различни мерки, но това не е тайна, има и инспектор по сигурността.

„Не смятам, че някой целенасочено е искал да срине акциите на Airbnb. Може да има хора воайори, което е заболяване. Те монтират камери за наблюдение, затова и приемат гости. Смисълът на платформата е разнообразието, имаме уникални неща, които няма как да влязат във всеки сайт за отдаване на частни квартири“, коментира той в ефира на NovaNews на 10 април 2023 г.

По думите му има значително натоварване заради множеството великденски резервации в туризма. „Около 70 000 души ще отидат в чужбина, почти толкова чужденци ще дойдат у нас. Свършиха се местата в спа хотелите в зимните курорти, има силен интерес и към малките хотели и къщите за гости. Имаме 20% ръст в сравнение с други години в средата на април“, обясни Драганов.