National Board of Tourism

Проф. Денчев: С онлайн обучението превръщаме университетите в супермаркети за дипломи

„Това, че са отворили ресторантите, трябваше да е нещо обичайно, но не е. Стигнахме до там обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите? Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението“. Това каза проф. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИT, ректор на университета (2002-2018 г.) и председател на КС на НБТ, в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NovaNews на 1 март 2021 г.

Според него имаме нужда не само да се предпазим от COVID, но и да живеем нормален живот.

Той изрази недоумение, че училищата и детските градини работят, а университетите само за практически занимания на определени предмети са присъствено.

„Ще настояваме пред министъра на туризма за мерки като в Испания и Гърция – приемане на ваксинирани туристи без PCR тест“, обясни проф. Денчев.

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения в туризма няма да отворят, а около 10 000 никога няма да заработят отново.

Той и негови съмишленици готвят предложение на всички ресторанти за разяснителни материали колко се задържа коронавируса на определената тапицерия.

Целия разговор вижте във видеото:

Exit mobile version