Банско Банско
Снимка: община БанскоИзточник: МВР, БТА

През зимния туристически сезон в Банско ще има гръцки и румънски патрули

За поредна година стартира доказаната през годините добра практика на патрулиране на смесени българо-гръцки и българо-румънски полицейски екипи в Банско, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Символичното начало за сезона бе поставено на 18 декември на работна среща на директора на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев с полицейския аташе на Гърция у нас Христос Кириязакис и с румънските представители – консула на румънското посолство в България Флориан Мазиду и директора на „Охранителна полиция” Йон Бежан.

Според предварителното разпределение допълнително около 40 униформени ще патрулират на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Те ще са ангажирани с контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и ще следят за спазването на правилата за движение.

Директорът на ОДМВР – Благоевград призова посетителите на курорта да бъдат бдителни и да подават сигнали за съмнително поведение или изоставени предмети.

Кметът на Банско Георги Икономов оцени високо съдействието на полицейските служби и тяхната работа, която е ключова за успешния туристически сезон. „За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т. н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа“, посочи той пред БТА.