Бойко Борисов премиерът Бойко Борисов
Снимка: пресцентър на Министерски съветИзточник: БГНЕС

Премиерът Борисов към родните хотелери: Привлечете българите, тръгнали за Гърция

Премиерът Бойко Борисов призова туристическия ни бранш да привлече българите на родното ни Черноморие, а не с такава радост да чакат решението да се отвори гръцката граница.

„Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример българите да подкрепят туристическия бранш, а да не протестират срещу българския туристически бранш, избирайки други туристически дестинации. Това е протест. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Туристическият бранш трябва да каже на хората – елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни”, заяви Борисов пред медиите.

„Ето това е един прекрасен начин българите да подкрепят туристическия бранш, а не да протестират срещу него, избирайки други дестинации, защото това е протест“, настоя той, цитиран от БНТ.

Министър-председателят попита редно ли е правителството да дава пари, а платежоспособните българи да отиват в Гърция.

„Хората трябва да рекламират, те трябва да поемат ангажимент“, настоя той пред медии в Северозападна България, след като направи инспекция на пътя Ботевград – Мездра.

„Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Туристическият бранш трябва да каже на хората – елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни“, призова още Борисов.

„Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните, да отиват в Гърция. Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират”, посочи още премиерът.