гроздобер плакат за 110-годишнината на к.к. Св. Св. Константин и Елена
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД

Празници на гроздолечението и виното в курорта Св. Св. Константин и Елена

С дегустации на вина от варненския регион и лечебни терапии с грозде отбелязват 110-годишнината на курорта.

Празници на гроздолечението и виното ще се проведат от 17 до 25 септември 2018 г. в курорта Св. Св. Константин и Елена – събитие, част от програмата по случай 110-годишнината на първия български морски курортен комплекс.

С презентации на винопроизводители от Варненския регион и дегустации на вина, туристите ще имат възможност да опитат селекция от най-хубавите вина – бяло, червено и розе, произвеждани в лозарските райони по черноморието, а също и да научат любопитни факти от историята на курорта Св. Св. Константин и Елена – за това, че през 30-те години на 20 век тук е построена първата гроздолечебна станция в България, която предлагала съчетание на гроздолечението с морелечение и с всички благоприятни природни и климатични фактори на мястото.

В миналото гроздолечението било много популярно сред чуждестранните летовници, които идвали в курорта от Виена, Прага и Будапеща по лекарско предписание. В края на терапиите летовниците били изпращани с пакет грозде като подарък и приятен спомен от пребиваването им в Св. Св. Константин и Елена.

И днес традициите в гроздолечението се прилагат в много ог СПА центровете към хотелите на курорта. Гостите на празниците ще имат възможност да се насладят на различни лечебни и СПА терапии с грозде, гроздови продукти и винени вани с минерална вода.За терапиите се използват органични гроздови продукти и автентични рецепти.

Винените процедури и вани, съчетани с възстановителните свойства на термалната минерална вода в курорта, спомагат за общото укрепване на организма и подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система.

Празниците на гроздолечението и виното се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

Програма 17-25 септември 2018 г.:
17 септември 2018г.: 18:00 ч. Винарна „Естрея“, Хотел Естрея Резидънс

18 септември 2018г.:
13:00 ч. Термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“
19:00 ч. Хотел Балнео&СПА Азалия

19 септември 2018г.: 18:30 ч. Хотел Астор Гардън, външна тераса ресторант „Азаро“

25 септември 2018 г.: 18:00 ч. Хотел Флагман, ресторант „Терасата“