курортът Св. Св. Константин и Елена к. к. Св. Св. Константин и Елена
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена Хондинг АД

Празници на гроздолечението и виното в курорта Св. Св. Константин и Елена през септември 2019

За втора поредна година, празници на гроздолечението и виното ще се проведат в курорта Св. Св. Константин и Елена през септември. От 2 до 13 септември, с презентации на винопроизводители от Варненския регион и дегустации на вина, туристите ще имат възможност да опитат селекция от най-хубавите вина – бяло, червено и розе, произвеждани в лозарските райони по черноморието, а също и да научат любопитни факти от историята на курорта Св. Св. Константин и Елена.

Гостите на събитията ще имат възможност да се насладят на различни лечебни и СПА терапии с грозде, гроздови продукти и винени вани с минерална вода. За терапиите се използват органични гроздови продукти и автентични рецепти. Винените процедури и вани, съчетани с възстановителните свойства на термалната минерална вода в курорта, спомагат за общото укрепване на организма и подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система.

Ако се върнем към историята на курорта, през 30-те години на 20 век тук е построена първата гроздолечебна станция в България, която предлагала съчетание на гроздолечението с морелечение и с всички благоприятни природни и климатични фактори на мястото. И днес терапиите с гроздови продукти се прилагат в много от СПА центровете към хотелите на курорта.

Празниците на гроздолечението и виното се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна.

Програма 3 – 12 септември

3 септември 2019г.:

19:00ч  – Хотел Флагман

6 септември 2019г.:

13:00ч – Термален комплекс Аквахаус Термал & Бийч

9 септември 2019г.:

19:00ч – Хотел Балнео&Спа Азалия

10 септември 2019г.:

19:00ч Винарна „Естрея“, Хотел Естрея Резидънс

12 септември 2019г.:

19:00ч – Хотел Астор Гардън, външна тераса ресторант „Азаро“
програма