Банско кметът на община Банско Георги Икономов и Н. Пр. Йон Гъля
Източник и снимка: община Банско

Посланикът на Румъния Гъля: Втори кабинков лифт ще увеличи туристопотока от Румъния

В началото на активния зимен сезон в най-популярния зимен курорт на Балканите – Банско, посланикът на Румъния – Н. Пр. Йон Гъля, посети курорта, за да проведе работна среща с градоначалника Георги Икономов на 29 декември 2017 г.

Дискутирана бе продължаващата добра практика на съвместно патрулиране на български и румънски полицаи в курорта. Г-н Гъля отправи своята благодарност за оказваната от местната власт подкрепа за осигуряването на добри условия за настаняване на румънските патрули от една страна, като по този начин се подобрява чувството за сигурност и комфорт на румънските туристи.

Дипломатическият представител поздрави Икономов и местната общност за добрата предновогодишна новина, касаеща разрешението за изграждане на спортни съоръжения в ски зона Банско след решението на МС от 28 декември 2017 г. Той сподели своята висока оценка за Банско като една от най-добрите и предпочитани от румънските туристи дестинация, като подчерта, че изграждането на Втори кабинков лифт ще даде възможност туристопотока от северната ни съседка да се увеличи.

От своя страна Икономов благодари за добрите пожелания и подчерта важността от подобни срещи, които дават възможност за получаване на обратна връзка в полза на подобряване на нивото на курорта.