пещерата Добростански бисер пещерата Добростански бисер
Снимка: Туристически информационен център - Община АсеновградИзточник: радио "Фокус"

Популяризирането на пещерата Добростански бисер е приоритет за ОП „Туризъм“ – Асеновград през 2018 г.

Популяризирането на пещерата Добростански бисер и включването и в списъка на туроператорите е основен акцент в дейността ни тази година за Асеновград.

Популяризирането на пещерата Добростански бисер край Асеновград и включването и в списъка на туроператорите, посещаващи района, е основен акцент в дейността ни през 2018 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм“ в Асеновград.

По думите му предстои поставянето на информационни табели за посещение на пещерата на туристическите центрове в Асеновград – в центъра на града и при този, който обслужва туристите на НПК „Асенова крепост“.

„Класическата обиколка, която ние ще предлагаме, е посещение на пещерата Добростански бисер плюс посещение на панорамния връх Попа или на панорамния връх Червената стена, който е един от най-високите в Добростанския рид с надморска височина 1 500 метра. Там туристите ще се намират в сърцевината зона на биосферен парк „Червената стена“ и наистина ще могат да уплътнят времето си по един чудесен начин. Скалното светилище Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора, които са част от така наречения маршрут „Свещената утроба на Родопа“, са само на 15 километра от пещерата Добростански бисер. Ще се опитаме да създадем в района културно-познавателен маршрут“, посочи Ивайло Мирчев.

Той добави, че на всеки един турист, посещаващ района, ще се раздават безплатни рекламни брошури, които целят популяризиране на всички туристически обекти на територията на община Асеновград.