Поморие Великден Великденско хоро в Поморие
Снимка: Община ПомориеИзточник: Блиц

Поморие откри сезона предсрочно и се напълни с немски и румънски туристи

Първите туристи пристигнаха в Поморие по Великденските празници и така морският град откри сезона предсрочно. Заради слънчевото пролетно време и богатата програма, организирана от Общината и хотелите, много хора избраха да прекарат четирите почивни дни именно в Поморие.

Сред гостите се забелязват туристи от Германия, Румъния и от други европейски страни. Прави впечатление и присъствието на много българи от вътрешността на страната, като голяма част от тях са редовни посетители.

Поморие е известен не само с просторните си плажове. Градът предлага и много забележителности, които превръщат морския град в целогодишна туристическа дестинация. Заради лечебните свойства на калта Поморие е популярен балнео и СПА курорт. Освен това предлага и много исторически обекти, които задължително трябва да се посетят от гостите на града.

„Посрещнахме първите туристи, които от няколко години насам са предимно от Румъния и от България и голяма част от тях са редовни посетители. Организирахме тържествен обяд за гостите с традиционни ястия за Великден. Постарали сме се всичко да е изрядно и на ниво. Всички ремонтни дейности приключиха и се надяваме гостите да останат доволни и да се върнат отново“, каза ресторантьорът Валентин Гочев, цитиран от радио Фокус.

Ако се съди по началото, сезонът също ще е толкова успешен, въпреки прогнозите за спад на туристи, убеден е той.