фестивал на близнаците
Снимка: НАНИзточник: БТА

Подготовка за Световния фестивал на близнаците през 2022 г. в Игбура, Нигерия

Губернаторът на нигерийския щат Ойо – Сейи Макинде, и много чуждестранни туристи се очаква да уважат Световния фестивал на близнаците през 2022 г. в Игбура, щата Ойо, предаде за БТА нигерийската агенция НАН.

Агенцията цитира съобщение, подписано от инициаторите на „Туризъм за близнаци“ (Twins Tourism), Тайво и Кехинде Огунтойе, в което се казва, че фестивалът има за цел да отбележи уникалността на многоплодното раждане.

Агенция НАН съобщава, че темата на фестивал за 2022 г. е „Побратимяване за световно икономическо възстановяване“. Неговата цел да отбележи уникалността и митовете около многоплодните раждания в нигерийската култура.

НАН съобщава, че фестивалът се провежда ежегодно в Игбура, град в щата Oйo, за който се твърди, че има голяма концентрация на многоплодни раждания.

Според съобщението на инициаторите тазгодишното издание на фестивала ще бъде първото издание след смъртта на неговия велик патрон и редовен участник, покойния Оба Ламиди Адейеми III.

В съобщението се казва, че фестивалът ще отпразнува специално живота на покойния Оба Адейеми, който е имал тризнаци и няколко близнаци.

Фестивалът включва модно ревю на близнаци, парад на близнаци, шоу на таланти, изложба на фестивално изкуство, цирково представление и кухня на близнаци и др., се казва в съобщението.

Фестивалът на близнаците е планиран за 8 октомври в пространството за събития на Методисткото училище на Игбура.

Агенция НАН съобщава, че близнаците Огунтойе, които инициират фестивала, са известни близнаци в африканския туризъм и са уважавани посланици на туризма.