плаж на Сейшелите плаж на Сейшелите
Снимка: Walkerssk, Pixabay Източник: БТА

Първите директни полети за 2023 г. от България до Сейшелските острови ще стартират от януари

Първите директни полети за 2023 година от България до Сейшелските острови ще стартират от януари, съобщиха от Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България.

Екзотичната дестинация става все по-достъпна и предпочитана от българите. Самолетните билети са вече в продажба, като чартърите ще свързват София с най-големия остров на Сейшелите – Махе. Те ще се реализират със съдействието на сейшелския туроператор „7Саут“ (7South), българските им партньори – „Планет травъл сентър“ (Planet Travel Center) и „Луксутур“ (Luxutour), както и с активната подкрепа на консулството. Датите за директните полети до Сейшели за 2023 г. са: 20.01.2023 – 28.01.2023, 25.02.2023 – 05.03.2023 и 18.03.2023 – 26.03.2023 г.

Новината бе съобщена по време на официално събитие в София, организирано от Сейшелския туристически борд. На него взеха участие Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, представители на Туристическия борд на Сейшели – Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“, и Лена Хоаро, маркетинг директор за Русия, ОНД и Източна Европа, както и Максим Бехар, почетен генерален консул на Република Сейшели в България, Емерджан Инанчер, генерален директор за България на „Търкиш Eърлайнс“ (Turkish Airlines), Петър Стоянов, генерален директор на Luxutour, и Дарина Стефанова, генерален директор на Planet Travel Center.

„Сейшели несъмнено е един от нашите партньори в туризма, с който искаме да развием отношенията си и да задълбочим възможностите за ползотворно сътрудничество и в бъдеще. Сейшели е предпочитана дестинация за туризъм от висок клас и е ярък пример за стойностен туристически продукт, който едни от най-добрите български туроператори развиват и утвърждават. Вярвам, че вече са поставени прекрасни основи на нашето сътрудничество, защото много българи познават дестинацията с най-добрите ѝ предимства. Убедена съм, че усилията на г-н Максим Бехар, като почетен генерален консул на Сейшели в България, за развитие на нашите двустранни отношения ще донесат прекрасни резултати и в бъдеще“, каза Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма.

„Щастливи сме, че България стана един от ключовите туристически пазари за Сейшелските острови. Потокът от български туристи продължава да се увеличава както заради красивата природа, така и заради разнообразните водни атракции и автентична култура. Вярваме, че екзотичната дестинация може да предложи незабравими преживявания за всеки, а директните полети значително ще улеснят пътуването им до там“, каза Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг на дестинации“ на Туристическия борд на Република Сейшели.

„За нас е много важно да бъдем част от добрите двустранни отношения на двете страни и туризмаq и да помогнем за по-нататъшното развитие на туристическия сектор. Целта ни е до 2024 година да летим от България до Сейшелските острови ежедневно“, каза Емерджан Инанчер, генерален директор за България на Turkish Airlines.

Сейшелският туристически борд организира и специална сейшелска вечеря на 22 ноември в София за туроператори и партньори. На събитието се включи и Анна Бътлър Пайет, управляващ директор на 7South, която разкри повече за красивите кътчета на Сейшелските острови и възможностите за туризъм през 2023 година.

Директните полети се радват на все по-голям интерес от българите, а Сейшелските острови се превърнаха в една от най-популярните топли и слънчеви дестинации за отдих в България и Европа. Първите два директни полета излетяха с пълен капацитет, а пътниците бяха посрещнати тържествено с подаръци и музика още на международното летище в столицата Виктория, се посочва в прессъобщението.