летище Бургас Летище Бургас
Снимка: Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АДИзточник: Нова телевизия; радио Фокус

Първите чуждестранни туристи кацнаха с чартър на летище Бургас

Първите туристи кацнаха на летището в Бургас с полет от Амстердам на 26 юни. На борда на самолета пътуваха 178 пасажера, сред които и 3 бебета.

Туристите слязоха с маски от самолета. Те ще бъдат запознати и с условията, които трябва да спазват при пребиваването си у нас предвид разпространение на коронавируса.

На летището бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и бургаския кмет. С полетът от Амстердам се слага началото на активния туристически и чартърен сезон на бургаския аеропорт. 90% от пасажерите, които ще пристигнат с полети днес и утре, ще прекарат своята лятна ваканция в „Слънчев бряг”. За 27 юни са планирани полети от Будапеща, Хановер, Лайпциг, Дюселдорф и Берлин.

„Полетът пристигна с една от най-големите туроператорски компании. Той ще лети 4 пъти седмично. Надяваме се, благодарение и на субсидията от 35 евро, която гласувахме, да успеем да разширим полетната програма. За момента тя вече е разширена – до 5 октомври. Надяваме се, че при спазване на мерките, а и предвид това, че в Бургас досегът с COVID-19 е под 1%, да успеем да реализираме един, макар и труден, летен сезон“, заяви министърът.