Gold Wing European Federation 7-ма среща в България на мотористите от Европа
Снимка: Gold Wing European FederationИзточник: БТА

Парад на нациите събира 400 мото-туристи от 25 страни в Пловдив

Парад на нациите събира 400 мото-туристи от 25 страни в Пловдив, съобщиха от сдружение „Мото Клуб Златно Крило“.

250 мотоциклета, 400 души от 22 европейски страни, Турция, Израел, Ливан ще се включат в седмата международна среща на мото-туристи в Пловдив от 4 до 8 септември 2019 г., и е организирана от „Мото Клуб Златно Крило“. Сдружението е член на Gold Wing European Federation (Европейската Голд Уинг Федерация).

Предвидили сме групови пътувания до национални и исторически места в региона, е съобщил Ивайло Стефанов, президент на „Мото Клуб Златно Крило“. Целта на срещата /наречена „треффен“ сред мотористите/ е да се презентира Пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа. Стефанов е подчертал, че това не е среща на рокери, а на мото-туристи от цяла Европа, които искат да опознаят България. В програмата са включени посещения на Асенова крепост и на Бачковския манастир, участие в бирения фест на Младежки хълм и други.

На 6 септември от 19.30 часа започва светлинния мото парад, след който участниците ще се присъединят към честванията на 134-та годишнина от Съединението на България.

На 7 септември от 11.30 часа от паркинга на хотела, в който се провежда срещата, ще потеглят мотористите за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад „Стефан Стамболов“, където мото-туристите ще се включат в концерта „Български фолклор през очите на света“.