Кремъл, Москва Кремъл, Москва
Източник: МВнР

Отмяна на задължителната изолация за влизане в Руската федерация

Считано от 15 юли т.г. Руската федерация отменя задължителната двуседмична изолация за пристигащите в страната. На чуждестранните граждани, вкл.българските, при влизане в страната е необходим документ на руски или английски език с отрицателен тест за коронавирус, извършен в рамките на три дни преди пристигането им на територията на Руската федерация.

В случай, че пристигащите не представят такъв документ, е необходимо в срок до три дни същите да бъдат подложени на тест на руска територия.

След 15 юли т.г. властите започват постепенно да премахват ограниченията за полети в чужбина. Пътническото въздухоплаване се възобновява със страни, чиято честота на COVID-19 е не повече от 40 случая на сто хиляди души. Средно дневното увеличение на броя на заразените хора и степента на разпространение на болестта в съответната държава не трябва да надвишава един процент.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Москва на тел. +7 495 232 02 26, +7 499 143 62 30, както и на дежурния телефон в извънработно време: +7 495 232 02 26.