Златна мартеница Илияна Йотова, вицепрезидент на Р. България, д-р Мартин Захариев, зам.-председател на НБТ, д-р Полина Карастоянова, изп. директор на НБТ, и Румен Радев, президент на Р. България
Снимка: НБТ, БТАИзточник: БТА, БНТ

Отличиха Национален борд по туризъм със „Златна мартеница“

Национален борд по туризъм получи приз „Златна мартеница“ – годишни награди за принос към бизнеса у нас, учредени от на сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и средния бизнес“.

Наградите бяха връчани на церемония в в гранд-хотел „София“ на 4 март 2020 г. в присъствието на президента Румен Радев и представители на държавния, политическия и бизнес елит у нас.

Наградата „Златна мартеница“ е с цел да подпомогне съживяването на българските производства и услуги и да повиши тяхната конкурентноспособност. Отличията за бяха раздадени за 26-а поредна година.

Наградите отидоха в пет български фирми, които се състезаваха в пет отделни категории. При откриването президентът Румен Радев заяви, че в света на жестока конкуренция шанс имат единствено фирмите с утвърдени марки, които са бързи и гъвкави. Малкият и среден бизнес, който е гръбнакът на нашата икономика е такъв, но трябва и да му се помогне, обяви той.

Златна мартеница

По думите на Румен Радев, за да постигнат по-добри резултати, малките и средни предприятия се нуждаят от прозрачна и предвидима нормативна среда, равни условия с големите компании, много по-улеснени, бързи процедури за разкриване на бизнес. „Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и среден бизнес, а не преграда пред развитието му“, подчерта Румен Радев. Държавният глава заяви подкрепата на президентската институция за решаване на проблемите на бизнеса. Той посочи, че както и досега, на форумите, организирани при двустранни посещения у нас и в чужбина, ще бъдат канени за участие представители на родния бизнес.

Златна мартеница

За Националния борд по туризъм наградата получи д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор.