Розата ГИГ г-н Константин Бояджиев (в средата) получава наградата Розата на НБТ от г-н Стамен Янев (вдясно)
Източник и снимка: Economic.bg

Отличиха „Галакси Инвестмънт Груп“ за най-успешна инвестиция в хотелския бизнес

Награда за най-успешна инвестиция в хотелския бизнес за хотел InterContinental Sofia получи „Галакси Инвестмънт Груп“. Компанията беше отличена в първите Годишни награди на Националния борд по туризъм, а призът получи лично управителят на дружеството Константин Бояджиев.

InterContinental Sofia е собственост на „Галакси Инвестмънт Груп“ през „Интерхотел Гранд – Хотел София“ АД, като хотелът се управлява от InterContinental Мениджмънт България ЕООД.

„Стъпването на бранд от толкова висок клас в България ще спомогне за изграждането на положителния образ на страната като луксозна туристическа дестинация, поставяйки я на картата на международните бизнес и туристически пътувания“, заяви Константин Бояджиев.

Наградите бяха раздадени в рамките на конференцията „Дигитална трансформация в туризма“. Форумът се организира от Националния борд по туризъм със съдействието на Министерството на туризма и Държавната агенция „Електронно управление“. Наградата е реплика на монета на одринския владетел Аматок, открита край Казанлък с произход от долината на тракийските царе (389-356 г. пр. н. е. с прекъсвания), на която в горния край е изобразена роза. Монетата е предоставена от личната колекция на Ставри Топалов. Ръководството на Националния борд по туризъм организира за първи път годишната награда.