National Board of Tourism

Откриха летния сезон във Варна

министърът на туризма Ангелкова на откриване на летен сезон 2017 във Варна

министърът на туризма Ангелкова на откриване на летен сезон 2017 във Варна

Министерството на туризма ще продължи да насърчава всяко начинание на туристическия бранш, за да се развива Варна като туристическа дестинация на четири сезона. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалното откриване на летния сезон в гр. Варна тази вечер. Тя бе категорична, че Варна е доказала, че българският туристически продукт не само може да бъде развиван, но с целенасочени действия и да бъде подобряван.

„Бих искала да поздравя местната и областната управа, че успешно развиват диверсификацията на българския туристически продукт и съдействат за реализацията на една от основните ни цели – превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация“, посочи Ангелкова.

По думите й пример за това са и данните на НСИ за 2016 г. „През изминалата година пренощувалите лица в областта са над 1,1 млн. души. Това е увеличение с над 21% в сравнение с 2015 г. Реализираните нощувки са повече от 5,5 милиона като ръстът спрямо предходната година е 24,3%. Приходите от тези нощувки възлизат на над 282 540 236 лв. и това е финансов приход в местната икономика. Това е ръст от почти 24% или повече от 54 млн. лв., които е генерирал отрасъла”, обясни Ангелкова.

Страната ни е разпознаваема сред чуждестранните туристи като дестинация за морски и зимен туризъм, но Варна може да предложи много повече, посочи министър Николина Ангелкова. Тук е съхранено огромно културно-историческо наследство, което ние последователно популяризираме от момента на създаване на самостоятелното Министерство на туризма, добави още тя.

Exit mobile version