Лондон Лондон
Източник: Монитор

Оптимизъм: Великобритания с 242% ръст на ранните резервации, Испания – 160%

През последните две седмици за пътувания през следващата година Великобритания отбелязва 242% ръст на ранните резервации, Испания – 160%, сочи изследване на туристическата платформа Sojern.

Докато резервациите за пътувания през 2020 г. намаляват, вследствие на кризата с разпространението на COVID-19 по света, се наблюдава скок в броя на пътниците, които резервират своите пътувания цели 9 месеца преди осъщестяването им.

Направените през последните 14 дни резервации за пътуване до Обединеното кралство и Испания бележат ръст от 242 и 160% в сравнение с миналогодишните. Датите на пътуване са през януари 2021 г. Освен увеличението на интереса към Острова и Испания, се наблюдава такова и за почивки в Италия, която е най-засегната от заразата, пиши traveldailynews.com.

Въпреки че резервациите за Ботуша все още са под средното за годината равнище, тенденцията предвещава нарастване за януари следващата година. Най-вероятната причина за скока на резервациите е, че някои авиолинии обявиха по-рано зимните си разписания и предлагат по-гъвкава политика за отмяна, като по този начин повишават доверието на потребителите в резервациите, които са далеч във времето.

Данни от търсенето на полети, направено през последните 14 дни, показват, че екскурзиантите от Близкия Изток, Северна Америка, Западна и Източна Европа проявяват най-силен интерес към пътуването до Великобритания – още в края на тази година. Пътуващите от Азия изглеждат по-песимистични по отношение на бъдещите си планове за пътуване до Обединеното кралство.