Инвестирай в София
Източник и снимка: Столична община

Официално София е на трето място в категория “Европейски град на бъдещето 2020/21 по стратегия за привличане на преки чуждестранни инвестиции“

Официално София е на трето място в категория “Европейски град на бъдещето 2020/21 по стратегия за привличане на преки чуждестранни инвестиции“ заедно с Лондон и Дъблин! София печели още 4 места в класацията на fDi Intelligence „Европейски градове и региони на бъдещето 2020/2021“.

fDi Intelligence е отделът на Financial Times, който се занимава с инвестиции и насърчаване на инвестиционния климат. Класацията се прави веднъж на 2 години сред 505 града и региона от цяла Европа.

Преди няколко години по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова бе създадена Агенцията за инвестиции на София. „Целта на работата ни бе насочена да променим подхода към инвеститорите като ги каним и подкрепяме в това да припознаят града ни като място за следващата си инвестиция. Вярвам, че с работата ни за изграждане и подобряване на инфраструктурата, както и за подобряването на бизнес средата, допринасяме затова, София да бъде все по-често градът, който световни компании избират за развитие на своя бизнес“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова.