Сливен колаж Уики
Снимка: WikipediaИзточник: БТА

Общо 21 предложения са постъпили за конкурса за туристическо лого на Община Сливен

Общо 21 предложения постъпиха за участие в конкурса за туристическо лого на Община Сливен в срока за подаване на проектни идеи. Това съобщи за БТА заместник-кметът по икономическите дейности Стоян Марков. Най-младият участник е на 12 години, посочи той.

Конкурсът бе обявен в началото на месец май тази година. Победителят ще бъде обявен публично до 12:00 часа на 12 юни 2024 г. в уебсайта на Община Сливен. Ще има една награда от 2000 лева за победителя, три поощрения от 800 лв., 600 лв. и 400 лв., както и награда за най-млад участник в размер на 200 лв.

Конкурсът се провежда в рамките на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в Община Сливен“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. Слоганът му е „Сливен – изживей историята, почувствай природата!“.

Интегрираният проект за развитие на туризма, започнал през 2019 г., е един от най-мащабните, свързани с подобряване на туристическата и културно-историческа инфраструктура в Сливен.