Варна
Снимка: Община ВарнаИзточник: БТА

Община Варна с нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Председател е кметът Благомир Коцев, а заместник-председател – ресорният заместник-кмет по въпросите на туризма Снежана Апостолова.

В съвета влизат равен брой представители на общинската администрация и на браншовите туристически организации. От страна на Общината участват главният архитект, както и директорите на пет общински дирекции. Като представители на браншовите организации са включени Варненската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и варненската й структура, Съюз на хотелиерите, Съюз на екскурзоводите, Българска асоциация на сомелиерите и винопроизводителите, Летище Варна, Варненска асоциация на туристическите агенции и представители на курортите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, „Слънчев ден“ и други.

Консултативният съвет подпомага кмета и екипа му в разработването на стратегии, програми и проекти за развитието на туризма. Той дава становища по въпроси, свързани с развитието на сектора, включително размера на туристическия данък и неговото разходване.

Съветът предлага, обсъжда и одобрява Програмата за развитие на туризма на територията на община Варна. Също така дава предложения за участието на Общината в международни, национални и регионални туристически борси и изложения.

Във функциите на съвета са още обсъждане на подготовката за предстоящия летен туристически сезон и анализ след приключването му.