Поморие Поморие
Източники снимка: Община Поморие

Община Поморие ще участва в инициативата на Министерството на туризма „Денят за Вас“

Община Поморие се включва в инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“ на 6 септември – денят на Съединението на България.

Наред с празничната програма по повод националния празник, всички желаещи ще могат да посетят Античната куполна гробница, Музея на солта и Историческия музей в Поморие без да плащат входни такси.

Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“ от юни 2019 г. Целта на проекта е в един ден през летния сезон всички туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен, като по този начин се привлекат повече посетители, които да се запознаят с местните културно-исторически и природни забележителности. Така основният морски туристически продукт ще бъде надграден и обогатен, а гостите и жителите на общината ще могат да се запознаят с богатствата в съответния регион.

„Денят за вас” е част от инициативите на Министерството на туризма за сътрудничество с бизнеса и местните власти за стимулиране на вътрешния туризъм. Това е един от фокусите в работата му през 2019 г., обявени в началото на годината с посланието „Естествено в България”.