РИМ-Плевен
Снимка: РИМ-ПлевенИзточник: БТА

Нови предизвикателства за децата са подготвени в лятната ваканционна инициатива на плевенския музей

Нови предизвикателства за децата са подготвени в тазгодишното издание на лятната ваканционна инициатива на Регионалния исторически музей в Плевен (РИМ-Плевен). Това съобщи за БТА Цветелина Георгиева, екскурзовод в отдел „Връзки с обществеността и медиите“ в културния институт.

В „Лято в музея“ освен любимата на малките плевенчани игра „Търсачи на съкровища“ е подготвено ново забавление – викторината „Музейно предизвикателство“. Тя е предназначена за по-големите деца, които, разпределени в отбори, ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с експонати, изложени в музея и по този начин ще научат интересни факти от историята на Плевенския регион.

Друг начин за забавление в музея ще е реденето на тематични пъзели, свързани със 120-годишната история на РИМ – Плевен. След като се справят с поставената задача, децата ще могат да разгледат и експозицията, посветена на годишнината, каза Мария Илиева, мениджър туризъм в отдел „Връзки с обществеността и медии“. Пъзелите са с различна трудност от 12 до 130 части, съобразени с възрастта на децата, които идват.

По думите на музейните специалисти летните занимания се радват на голям интерес сред децата. Някои от тях ги очакват с нетърпение и идват всяка година.

Инициативата „Лято в музея“ ще се проведе от 24 до 28 юли включително, от 09:30 и от 11:00 часа. Необходимо е предварително записване на тел.: 0879822194, защото местата са ограничени.