Източник и снимка: БТА

Нова крайбрежна зона за туристи е изградена в Шкорпиловци по проект

Крайбрежна зона за отдих е изградена в курортен комплекс „Шкорпиловци“. Тя е изпълнена от Община Долни чифлик по проект на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Български черноморски сговор Бяла-Долни чифлик-Аврен“. Той е финансиран по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) на Европейския съюз. Безвъзмездната финансова помощ е 249 972 лева, каза пред БТА кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова.

Новата крайбрежна зона в Шкорпиловци разполага със зона за стрийт фитнес с различни тренажори, успоредка и лост за набиране. Площадката за игри е обзаведена с макси шах, на две места има маси и столове за игра на карти.

Морският пейзаж може да бъде наблюдаван през специален монокъл. На разположение на почиващите са поставени пейки и велостоянки. Осветлението е решено със соларни лампи. Засадена е нова декоративна растителност, за която със средства на Общината е изградена нова автоматизирана поливна система на стойност 14 111 лева, допълни кметицата. Зоната е оградена от пътя с предпазен парапет на стойност 24 000 лева, в района са направени и три нови пешеходни пътеки с изкуствени неравности.