Aquahouse Аquahouse Thermal & Beach в к.к. Св. Св. Константин и Елена
Източник и снимка: Св. Св. Константин и Елена холдинг АД

Нов термален комплекс в курортен комплекс Св. Св. Константин и Елена

Уникално съчетаване на природни дадености в нов термален комплекс – Аquahouse Thermal & Beach, к.к. Св. Св. Константин и Елена.

Ново и модерно водно съоръжение, предлагащо целогодишно възможности за балнеология, СПА и Wellness туризъм отвори в най-стария ни черноморски курорт Св. Св. Константин и Елена. Със своите 14 басейна и водни съоръжения, разположени в непосредствена близост до морето, термалният комплекс съчетава лечебната сила на минералната вода с приятното усещане от полъха на морския бриз, ползите от морската вода и морския климат. Умело комбинира условията за почивка, спорт, възстановяване и рехабилитация. Комплексът е разположен на площ от 6 000 кв. м., ненатрапчиво аранжиран с естествена зелена растителност и дава усещането за безметежност и спокойствие. Гостите могат да се насладят на четири обособени зони, осигуряващи им различни видове усещания и активности.

Аква зона – тук посетителите на комплекса могат да се възползват от различни по големина, вътрешни и външни басейни, 25-метров плувен басейн, топъл минерален басейн, външна финладска сауна, джакузи. За любителите на слънчевите лъчи е предвидена комфортна зона за плаж и релаксация. За най-малките посетители е на разположение специална детска зона с вътрешни и външни басейни с температура 32°, като два от басейните са подходящи и за бебета. Аниматори ще се погрижат с увлекателни игри, групови занимания и забавления за всички деца в зоната.

Термална зона – надгражда услугите и предоставя условия за пълно възстановяване, рехабилитация и балнеолечение. Допълнителни вътрешни и външни басейни оборудвани с множество водни струи, които спомагат за отпускане на мускулите и освобождаване от стреса. Терапевтичният басейн с минерална вода с температура от 42° е подходящ за профилактика на болести на опорно двигателния апарат и периферната нервна система, за рехабилитация и подобряване на ортопедични и травмалогични състояния, при гинекологични и кожни проблеми. На разположение на посетителите са също финландска и билкова инфраред сауни, хамам, парна баня, солна стая и вътрешен контрастен басейн.

Уелнес зона – за почитателите на физическите упражнения е осигурена възможност за индивидуални и групови спортни занимания – фитнес, аеробика, йога и др. В същата зона са разположени уреди за профилактика и рехабилитация – електролечение, магнитолечение и калолечение, както и за възстановяващи и разкраситени процедури – тангентор и минерални вани, фризьорски салон и козметика.

Зона за хранене – всички гости на комплекса могат да са насладят на здравословна храна, приготвена по балансиран начин, удовлетворяваща както кулинарните любители и вегетарианците, така и почитателите на веган режима. На разположение са и коктейли, смутита и други освежаващи напитки на фреш бара.

Аquahouse Thermal & Beach ще работи целогодишно и е подходящ както за еднодневни посещения, така и за дълги почивки. На разположение на посетителите са специално разработени от водещи специалисти програми за прочистване и елиминиране на токсините, за постигане на хармония и освобождаване от стреса и различни лечебни програми, които съчетават разнообразни процедури и физически активности, и дават възможност за целодневен престой в комплекса.

Аquahouse Thermal & Beach разполага с гъвкава ценова политика и разнообразие от възможности за комбиниране на различни услуги. Предвидени са преференциални цени за посетители в пенсионна възраст, за деца до 14 г. се ползва 50% отстъпка, а за деца до 6 г. използването на водните съоръжения е напълно безплатно. Използването на водната зона с чадър и шезлонг за гостите на комплекса при престой до 3 ч. е 10 лева, а целодневния билет е 15 лв., като се дават възможности за допълнителни намаления при закупуване на абонаментни карти за различни услуги.

Термалният комплекс осигурява незабравимо изживяване при честване на семейни тържества, корпоративни събития и частни партита.

Аquahouse Thermal & Beach e част от инвестиционната програма на „Св. Св. Константин и Елена холдинг” АД за утвърждаването на курорта на европейската туристическа карта като целогодишна морска и СПА дестинация, която предлага почивки, морски СПА и Wellness уикенди и ваканции, условия за балнеология и рехабилитация, спорт и релакс, грижи за здравето и красотата.