хотел Ралица Супериор в Албена хотел Ралица Супериор в Албена
Източник и снимка: Албена АД

Нов бридж клуб откриха в Албена

„Albena Bridge Club” беше тържествено открит в събота. Организираните от него за гостите на Европейския курорт на спорта Албена международни форуми ще включват домакинства на международни състезания, тренировъчни лагери и бридж ваканции.

По случай откриването в залата за бридж на хотел „Ралица Супериор“ в Албена се състоя приятелски мач между отбора на българските „звезди“ и отбора на организаторите на Международния бридж фестивал „Албена“ от клуб „Дама Купа“. Участници в отбора на „звездите“ бяха многократният медалист от световни и европейски първенства Румен Трендафилов и бившите държавни шампиони Станислав Недков, Божидар Пеев и Антони Иванов. В отбора на „Дама купа“ се включиха бившите национални шампиони Николай Тончев, Драганка Георгиева и Стефан Георгиев, както и главният съдия на Фестивала Валентина Петрова. В двубоя победата грабна отборът на звездите. Освен подаръци от организаторите, те получиха и покана за реванш през октомври отново в Албена.

На територията на ваканционно селище Албена има няколко подходящи зали за упражняване на аристократичния спорт. Те са разположени в хотелите „Фламинго Гранд“, „Ралица Супериор“, „Калиакра маре“ и „Добруджа“. През целия сезон те ще бъдат на разположение както за гостите на Европейския курорт на спорта, така и за различни събития, които новооткритият клуб ще организира. Акцент в програмата на клуба ще бъде Международният бридж фестивал, който ще се проведе от 25 юни до 7 юли в Албена.

NEWS
Д-р Полина Карастоянова: Цените в туристическия сектор ще са по-високи спрямо миналия зимен сезон
NEWS
UNWTO и GSMA обединиха сили за подобряване на дигиталните умения в туризма
NEWS
Министър Балтова поздрави Зураб Пололикашвили за преизбирането му на поста генерален секретар на СОТ и заяви намерението на България за домакинство на 68-та среща на Регионална комисия “Европа” през 2023 г.
NEWS
Българският министър на туризма беше сред основните участници в кулминацията на срещата на СОТ към ООН в Мадрид с участие в дискусията „Младежи се срещат с министри“