посланикът на Република Южна Африка в България Н.Пр Ванеса Калверт в Несебър посланикът на Република Южна Африка в България Н.Пр Ванеса Калверт на среща със зам.-кметовете на Несебър
Източник и снимка: Община Несебър

Несебър очарова посланика на Южна Африка

Извънредният и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България Н.Пр Ванеса Калверт сподели, че е очарована от Несебър и от начина, по който се управлява и рекламира.

Впечатленията си високопоставената дама е добила от няколко посещения в града на ЮНЕСКО и не пропусна да ги сподели по време на работна среща между нея и заместник-кметовете на община Несебър – Виктор Борисов, Иван Гургов и Лазар Япаджиев.

Домакините, които посрещнаха Н.Пр Ванеса Калверт в представителната сграда на старото кметство, запознаха посланичката с историята на Несебър, опазването, съхранението и популяризирането на културното му наследство, както и със сложната симбиоза между живия град и историческата световна ценност.

Акцент в разговора бяха различните международни фестивали, организирани от местната власт, които не само спомагат за развитие на изкуството, културните връзки, приятелствата и обмяната на добри практики, но и прославят името на Несебър по света.

Н.Пр Ванеса Калверт от своя страна сподели, че конкретният повод за визитата й е тазгодишният XVII-ти Фестивал на меда. Във форума Южна Африка е представена с щанд, на който промотира винопроизводството си. Екологичната и селскостопанска продукция намира широк отклик сред многобройните туристи и посланичката изрази подкрепата си към такива форуми.

В края на визитата си високопоставената дама заяви, че с удоволствие ще посети Несебър отново.