НБТ UNWTO

НБТ с призив за създаване на по-добра организация за приключване на пътните ремонти в най-кратък срок

Във връзка със зачестилите ремонти, които се извършват на автомагистрала „Тракия“ по време на летния сезон, ръководството на Национален борд по туризъм изпрати отворено писмо до г-н Димитър Главчев, Министър-председател на Р България, г-н Евтим Милошев, Министър на туризма, и г-жа Виолета Коритарова-Касабова, Министър на регионалното развитие и благоустройството.

Този проблем беше поставен пред министър Милошев още на първата работна среща на УС на НБТ с него на 15.04.2024 г.

Писмото гласи:
„Бихме искали да се обърнем се към Вас от името на членовете на Национален борд по туризъм във връзка със започналия активен летен сезон и засиления трафик към българското Черноморие по автомагистрала „Тракия“.

И тази година въпреки уверенията на отговорните органи отново се извършват ремонтни дейности по основните пътни артерии на страната, които затрудняват придвижването туристите, усложняват пътната обстановка и създават предпоставка за пътно-транспортни инциденти.

Апелираме за преустановяване на ремонтните дейности по пътищата, които водят към морските ни курорти или, на местата, на които това е практически невъзможно, за създаване на по-добра организация за тяхното приключване в найкратък срок, за да не бъде нарушен пътникопотока към Черноморските курорти.

Бихме искали да Ви обърнем внимание, че улесненото придвижване на туристите не само задава тона на бъдещата почивка, но и предопределя нейния избор, което е пряко свързано с приходите за националната икономика и имиджа на страната ни като туристическа дестинация.

Красимир Гергов, Председател на УС на НБТ
Проф. Стоян Денчев, Председател на КС на НБТ
Д-р Полина Карастоянова, Изпълнителен директор на НБТ
Д-р Мартин Захариев, Зам.-председател на УС на НБТ