лого НТБ с IHRA & UNWTO
Източник и снимка: НБТ

НБТ с благодарствено писмо до премиера Борисов относно отлагане на влизането в сила на Наредба № Н-18

На 29 януари 2020 г. Националният борд по туризъм (НБТ) внесе благодарствено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов относно отлагане на влизането в сила на Наредба № Н-18 от 13 декември 2006 г. за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, издадена от министъра на финансите.

Пълният текст на писмото гласи:

„Уважаеми г-н Министър-председател,

Бихме искали да се обърнем към Вас от името на всички членове на Националния борд по туризъм и да изразим нашата благодарност във връзка с решението Ви за отлагане на влизането в сила на Наредба Н-18 с шест месеца.

Проведената вчера (28.01.20) среща по покана на Министъра на финансите г-н Владислав Горанов с ръководството на НАП беше много конструктивна и даде възможност на туристическия бизнес да представи своите аргументи и съображения.

Националният борд по туризъм е най-голямата работодателска организация в сектора и представлява обединения интерес на основните инвеститори в областта на туристическата индустрия и свързаните с нея отрасли в икономиката. Ще продължим партньорски да взаимодействаме с Министерството на туризма и с всички държавни институции, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответната законова регламентация за устойчивото развитие на туризма в Република България.“

Писмото е подписано от председателя на УС на НБТ Красимир Гергов и изпълнителния директор на НБТ д-р Полина Карастоянова.