лого НТБ с IHRA & UNWTO
Източник и снимка: НБТ

НБТ с 3 предложения за стимулиране на посещенията на руските туристи в България

Националният борд по туризъм (НБТ) взе участие в „Българо-руски бизнес форум в областта на туризма“, който се проведе на 5 март 2019 г. по повод визитата на министър-председателя на Руската федерация Димитрий Медведев в страната и с участието на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.

На събитието присъстваха председателя на НБТ г-н Красимир Гергов, изпълнителният директор д-р Полина Карастоянова, членовете на Управителния съвет на сдружението проф. Цоло Вутов, проф. Стоян Денчев, г-н Радосвет Радев, г-н Кънчо Стойчев, г-н Лъчезар Тодоров, г-н Константин Бояджиев, както и доц. Румен Драганов от Контролния съвет на НБТ.

Д-р Полина Карастоянова представи Националния борд по туризъм на участниците на форума и от името на организацията отправи следните три предложения, които да спомогнат развитието на отношенията с Русия в сектора Туризъм:

Като оценява високо откриването на 59 специализирани визови офиси в Русия, НБТ предлага да предприемат необходимите стъпки за процедури за издаване на 10- годишни многократни туристически визи за руски граждани.

Отчитайки изключително активната роля на страните от региона – наши преки конкуренти, които провеждат мощни рекламни кампании, предлагаме да се съгласува отпускането на допълнителен финансов ресурс за целева национална реклама и маркетинг на руския пазар.

НБТ предлага да се обсъди възможността на основата на ПЧП създаването на консорциум с участието на общините и бизнеса за осигуряване на чартърните програми.