НБТ МВнР г-жа Костадинова, д-р Карастоянова, министър Милков, г-жа Георгиева, проф. Денчев
Източник и снимка: НБТ

НБТ проведе работна среща с министъра на външните работи

На 29 март 2023 г. представители на Националния борд по туризъм (НБТ) проведоха работна среща със служебния министър на външните работи Николай Милков.

Срещата е осъществена по инициатива на професор Стоян Денчев. На нея присъстваха г-н Николай Милков, проф. Денчев, председател на Контролния съвет на НБТ, д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, г-жа Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма, г-жа Виктория Меламед, дипломат, и София Костадинова, национален координатор на НБТ.

Целта на поредицата от срещи, които ръководството на НБТ е предвидило, е обсъждането на инициативата на организацията „2023 – Година на отбелязване на 80 години от спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта“ да бъде добавена към бранда на България и популяризарана чрез средствата за масово осведомяване в Израел, САЩ и други страни.

Предвижда се също така и изработването на почетен знак и грамота, с които да се удостояват личности, както в България така и в чужбина, за тяхната съпричастност при оценката на тази достойна кауза.

Министърът на външните работи възприе позитивно предложението и решението му бе да се сформира работна група, която би могла да структурира детайлно идеята, за да може тя да бъде представена възможно най-скоро на вниманието на президента.