форум в Слънчев бряг откриване на инвестиционния форум в Слънчев бряг
Източник и снимка: Министерство на туризма; НБТ

НБТ на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг

Ръководството и членове на Националния борд по туризъм (НБТ) участват в Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се провежда на 31 май 2019 г. в к.к. Слънчев бряг, организирана от Министерството на туризма на Република България.

Във форума участват около 300 делегати от страната и чужбина – водещи хотелски вериги, инвестиционни фондове, световни туроператори, базирани в над 35 държави, сред които представители на големи туроператори като „Томас Кук“ и ТУИ, на международни хотелски вериги като „Мариот“, експерти от компании, инвеститори и неправителствени организации, както и кметове на черноморски общини, специалисти от местните институции и държавната администрация.

На събитието са поканени министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет д-р Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й индустрии от различни страни.

Председателят на УС на НБТ Красимир Гергов и членът на УС на НБТ и председател на БСК Радосвет Радев участват в панел „Възможности за инвестиции в България“ с модератор Талеб Рифай, бивш генерален секретар на Световната
организация по туризъм към ООН.

Изпълнителният директор на НБТ д-р Полина Карастоянова участва в сесия „Управление на дестинациите, туроператори, туристически атракции и конгресен туризъм“ към панел „Инвестиране в устойчив туризъм“ с модератор Раджан Датар, BBC.

Заместник-председателят на УС на НБТ д-р Мартин Захариев се включва в сесията „Технологии и иновации за растеж в туризма“ към панел „Инвестиране в устойчив туризъм“.

В сесията „Хотели, интегрирани курорти и хижи“ към панел „Инвестиране в устойчив туризъм“ вземат участие членовете на УС на НБТ Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървис“, и Максим Солаков, изпълнителен директор на „Булимпекс“ АД и генерален мениджър на „Хелена Резорт“.