Розата 2018 отличените призьори с наградата Розата 2018 - годишни награди на НБТ
Източник и снимка: НБТ

Националният борд по туризъм връчи своите първи годишни награди Розата

На тържествена церемония на хотел ИнтерКонтинентал София на 1 ноември 2018 г. Националният борд по туризъм раздаде първите си годишни награди за постижения в сектора Туризъм в 15 категории.

Награда за институционално партньорство в сектор Туризъм получи министерството на туризма. Наградата получи министъра на туризма Николина Ангелкова, връчена от г-н Радосвет Радев – член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм и председател на Българската стопанска камара.

Награда за принос в европейската интеграция и развитие на туризма получи г-жа Лиляна Павлова – министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Наградата се връчи от г-н Мартин Захариев – зам.-председател на Националния борд по туризъм.

Награда за сътрудничество с неправителствена организация с принос към туризма бе дадена на Национално сдружение на общините в Република България. Наградата бе дадена на г-жа Силвия Георгиева, изпълнителен директор на НСОРБ, и се връчи от г-н Калоян Спасов – изпълнителен директор на хотел „Ястребец Уелнес и Спа“.

Награда за община със значителен принос за развитието на туризма получи община Поморие. Тя беше връчена на г-н Иван Алексиев, кмет на община Поморие, от доц. Светозар Бенчев – декан на Факултета за изящни изкуства в Национална художествена академия.

С награда за технологично въведение в хотелския бизнес беше отличена марката Виваком. Те беше връчена от г-н Максим Бехар, управител на „М3 Комюникейшънс Груп“, на г-н Мирослав Петров, член на Управителния съвет на БТК и главен директор Продажби.

Награда за технологична иновация в представянето на българския туризъм бе дадена на на iwalk.bg. Тя беше връчена на г-н Димитър Игнатов, управител, от г-жа Мария Арсова – член на Контролния съвет на Националния борд по туризъм и управляващ съдружник на „Ивент дизайн“ ООД.

Награда за фестивално събитие с традиционен туристически продукт бе връчена на г-жа Галина Стоянова, кмет на община Казанлък, за Фестивал на розата. Тя бе дадена от г-н Пламен Хутов – директор на ВГ АД.

Награда за електронна медия с принос за развитието на туризма получи г-н Константин Каменаров – генерален директор на БНТ. Наградата се връчи от г-н Вежди Рашидов, председател на Комисията по културата и медиите в 44-то Народно събрание.

С награда за медия с принос за развитието на туризма в Европейския съюз бе отличена г-жа Венелина Гочева, управител на медийна група „България“. От нейно име Розата получи г-н Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в-к „24 часа„, от г-н Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България.

Награда за медия с принос за развитието на икономически политики в туризма получи г-н Петьо Блъсков, издател и главен редактор на вестник „Труд“. Наградата беше връчена от г-жа Ирена Комитова – управляващ партньор на „Криейтив солюшънс“.

С награда за медия с принос за развитието на туризма в регионите в България бе отличена г-жа Славка Бозукова, главен редактор и изпълнителен директор на вестник „Стандарт“. От нейно име Розата получи г-жа Даниела Казанджиева, зам.-главен редактор на в-к „Стандарт„, връчена от г-н Йордан Куванджиев, член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм, изпълнителен директор на Грийънлайф Ризортс АД.

Награда за най-успешна инвестиция в хотелския бизнес получи г-н Константин Бояджиев, член на Управителния съвет на Националния борд по туризъм и управител на Галакси Инвестмънт Груп ООД. Наградата беше връчена от г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Награда за най-високо международно признание в хотелския бизнес получи г-н Кънчо Стойчев – член на Управителния съвет на НБТ, президент на „Галъп Интернешанъл“ и собственик на „Зорница Фемили Естейт“. Наградата беше връчена от г-н Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Награда за хотел с най-добри икономически резултати бе обявена за г-н Георги Чопев – член на Управителния съвет на НБТ и собственик хотел „Сенс“, София.

С награда за академична институция за принос в изследователската дейност в туризма бе отличен проф. д-р Стоян Денчев, ректор на УниБИТ.