UNWTO NBT
Източник: БТА

Националният борд по туризъм подкрепя държавата във всички действия, които имат за цел да окажат подкрепа на нашите сънародници от Украйна

Следим геополитическата обстановка и развитието на ситуацията в региона и ние от Националния борд по туризъм (НБТ), както надявам се и всички наши колеги от туристическия сектор, сме готови да подкрепим Министерството на туризма, правителството, президента във всички техни действия и активности, които имат за цел да окажат подкрепа и да отговорят на нуждите на нашите сънародници от Украйна в процеса на търсене на мирно решение, надявам се, на този конфликт и времето, в което те ще имат нужда да се чувстват по-спокойни. НБТ е конструктивен партньор на правителството и ще остане на висотата на този обществен интерес в момента, заяви изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова при откриването на осмата годишна среща-дискусия на НБТ.

На срещата се обсъждат новите модели за устойчив туризъм и конкурентоспособност на туристическа дестинация България.

Форумът се провежда в рамките на двудневната Международна туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“ в Интер експо център – София.

Важното за туристическия бранш е обединението, обърна се министърът на туризма Христо Проданов към участниците в дискусията. Ако общинската и държавната власти, както и туристическият бранш, обединим усилията си и гледаме в една посока, по-лесно бихме могли да отстояваме водещото място на туризма в икономиката ни, допълни той.