ДПС
Източник и снимка: ДПС

Националният борд по туризъм и ДПС проведоха работна среща

Законодателни инициативи за решаване на проблемите на туристическия бранш обсъдиха на среща представители на ПГ на ДПС и на Националния борд по туризъм (НБТ) на 25 март 2022 г.

В срещата участваха зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов, Адлен Шевкед, зам.-председател на парламентарна Комисия по икономическа политика и иновации, Небие Кабак, член на парламентарната Комисията по туризъм и доц. Петър Чобанов, член на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

С тях разговаряха д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, д-р Мартин Захариев, зам.-председател на УС на НБТ и адвокат Янита Тончева. Те поставиха въпроси, засягащи туристическите организации.

Представителите на НБТ отбелязаха дефицитите в закона за туризма и представиха своите предложения за промени в законодателство, както и своите предложения за актуализация на бюджета в сектор туризъм.

Представителите на Националния борд по туризъм изразиха своята подкрепа и готовност за съдействие с експертиза при реализирането на конкретни политики, които биха укрепили бранша.