Explore Bulgaria Пловдив кадър от Explore Bulgaria: Пловдив
Снимка: Кеворк Ванлян, "Агитпроп"Източник: National Geographic

National Geographic представя магията на Пловдив

„Explore Bulgaria“ се завръща по National Geographic с пети сезон на 5 юни от 21:30 часа.

Непосредствено преди телевизионната премиера, първи епизод на продукцията ще бъде представен на голям екран в Пловдив с прожекция в LUCKY Дом на киното на 5 юни от 11 часа.

Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и е с вход свободен. Специални гости ще бъдат Драгомир Симеонов, водещ на предаването и представители от продукционния екип на Агитпроп – Борис Мисирков, Георги Богданов и Мартичка Божилова.

Локалната поредица ще бъде излъчвана редом с продукции от цял свят и, както и в предходните сезони, ще разкрие красивото лице на България. Този път, в частност – магията на Пловдив.

Новият сезон следва рамката на градска експедиция из един пълен с археологически, архитектурни, културни, съвременни и позабравени изненади град.

Популярният български журналист и блогър Драгомир Симеонов влиза в ролята на водещ и наш гид за втора поредна година. Този път приключенският му дух го отвежда в красивите обятия на втория по големина град в страната, избран за Културна столица на Европа за 2019 г.

Петото издание включва шест епизода, като всеки от тях разглежда различна тема. Водещият, с помощта на експерти и местни жители, ще ни преведе през значими места и ще ни върне назад във времето. Ще ни отведе до емблематичната за Пловдив река Марица, ще разгледа познати и не толкова познати факти за историята на града, ще разбере повече за богата култура и бит, които са се събрали в красивия град под тепетата и ще се потопи в античния му чар и модерно усещане.

Можете да проследите градското приключение на Драгомир Симеонов в новите епизоди на „Explore Bulgaria: Пловдив“ от 5 юни от 21:30 часа в ефира на National Geographic.