г-н Донг и министър Динкова
Източник и снимка: МТ

Насърчава се сътрудничеството между българския и виетнамския туристически бизнес

Министърът на туризма Зарица Динкова обсъди със заместник-министъра на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг начините за насърчаване на сътрудничеството между българския и виетнамския туристически бизнес.

Министър Динкова каза, че Виетнам е традиционен и важен партньор на България в Азия и стремежът е насочен към постигане на взаимноизгодно сътрудничество в редица ключови области, като туризъм, търговия, култура и наука.

България е устойчива целогодишна дестинация със световно известни зимни и морски курорти и сред най-добрите европейски СПА, медицински и културни дестинации.

Вярвам, че подписването на новия План за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за периода 2024-2026 г. е чудесна възможност, за да укрепим и доразвием нашето успешно сътрудничество, отбеляза министър Динкова.

По време на срещата се дискутираха темите за обучение на кадри, както и за предстоящо организиране на B2B туристически форум между представители на българския и виетнамския туристически бизнес.