тенис на маса в Албена отличени ветерани на 45-ти държавен шампионат по тенис на маса в Албена
Източник и снимка: Албена АД

Най-добрите ветерани по тенис на маса премериха сили на шампионат в Албена

За 45-и път ветераните по тенис на маса премериха сили в държавен шампионат. Той се проведе в Европейския курорт на спорта Албена от 9 до 12 май 2019 г. В него се включиха 144 участници в 7 мъжки и 4 женски възрастови групи.

Шампион в групата от 40 до 49 стана Станислав Валяров от Бургас. В най-голямата като брой играчи категория – мъже от 50 до 59 години стана Тихомир Мичев от Варна. В категория 60-64 при мъжете титлата грабна Стойчо Радевски от Стара Загора. В групата 70-75 години победител стана Христо Томов от Балчик. При по-възрастните, от 75 до 79 отличието отиде при Борис Червенков. В категория над 80 години победата е за Петър Абаджиев от Велико Търново.

Жените тази година бяха малко на брой, но се открои доброто представяне на отбора от град Варна.

Наградите на шампионите бяха връчени лично от двукратната олимпийска шампионка по гребане и президент на Българска мастърс федерация Здравка Йорданова.

В календара от събития на Европейския курорт на спорта Албена предстоят още много национални и международни форуми за професионални и непрофесионални спортисти, които ще се състезават в над 40 спорта.