Кънчо Стойчев г-н Кънчо Стойчев с награда за най-високо международно признание в хотелския бизнес 2018
Източник и снимка: НБТ

Награда за най-високо международно признание в хотелския бизнес 2018 за Zornitza Family Estate

Националният борд по туризъм отличи с награда Розата 2018 за най-високо международно признание в хотелския бизнес г-н Кънчо Стойчев – член на Управителния съвет на НБТ и собственик на Zornitza Family Estate.

Наградата беше връчена от г-н Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), на церемония, коуто се проведе в х-л ИнтерКонтинентал, София, на 1 ноември 2018 г.

Бутиковото имение Zornitza Family Estate край Мелник стана първият български член на престижната световна организация Relais & Châteaux, която обединява над 550 хотели и ресторанти по цял свят, на 1 март 2018 г.

За Relais & Châteaux
Основаната през 1954 г. асоциация Relais & Châteaux обединява над 550 хотели и ресторанти, управлявани от независими хотелиери, готвачи и собственици, водени от любовта към професията и от желанието за безупречни отношения с клиентите. С партньори в 62 страни, Relais & Châteaux предлага огромно разнообразие от изключителни дестинации – от лозята в долината Напа в Калифорния и Прованс във Франция до плажове на Индийския океан, заснежени високопланински хижи, селски къщи, обградени с лозя, гурме ресторанти в центъра на големи градове, вили с изглед към морето или на брега на романтично езеро. Сред членовете на Relais & Châteaux са имоти, притежание на прославени брандове като Taittinger, Salvatore Feragamo и други.

В основата на асоциацията са ценностите, споделяни от членовете ѝ по целия свят – принос към региона, човешки взаимоотношения, споделяне и отдаденост, уникалност.

Relais & Châteaux е най-голямото обединение на топ готвачи в света. Общият брой Michelin звезди на ресторантите от веригата е красноречив – 380.

За Zornitza Family Estate
Zornitza Family Estate се намира на 15 км от Сандански и на 5 км от Мелник, сред лозови масиви и планински върхове.

Имението разполага с шест елегантни вили, бутиков хотел с 9 стаи, гурме ресторант, дегустационна зала, винарна, целогодишно топли басейни. В процес на завършване е и бутиков спа комплекс. На разположение на гостите са близо 20 км алеи за разходка и велосипеди.

Ресторантът акцентира върху тероарна авторска кухня с био продукти от екофермата на имението, а винарската изба предлага както най-доброто от собственото производство и от региона, така и от света. Освен 50 дка лозови масиви, в комплекса са засяти 250 вечнозелени дъба с черен бургундски трюфел и 250 пинии с бианкето.

Само за година имението се превърна в любима дестинация на туристи от България и чужбина с изключително високото качество на услугите, които предлага. Близостта до Гърция и до Банско прави Zornitza Family Estate идеална отправна точка за приятен ден на плажа през лятото или за каране на ски през зимата.