National Board of Tourism

Над 70 000 датски туристи са посетили българското Черноморие

курортен комплекс Албена

Албена от птичи поглед

Над 70 000 датски туристи посещават българското Черноморие всяка година, наслаждавайки се на красивото море и благоприятния климат. Това съобщи посланикът на Кралство Дания у нас Н. Пр. Сьорен Якобсен, който се срещна с зам.-кмета на Община Варна Пламена Маринова.

„Наистина бях впечатлен от развитието на града и цялостната информация, която получих по отношение на реализираните проекти през последната година и половина. Изключително съм радостен от добрите взаимоотношения, които имаме между Варна и Дания. Имаме датски студенти, които учат във вашите страхотни университети. Имаме и датски инвеститори, които развиват своя бизнес във Варна. Наистина смятам, че има много потенциал по отношение на развитието на нашите отношения и аз ще се опитам да работя в тази посока“, допълни дипломатът.

„Искам да благодаря на г-н Сьорен Якобсен, че за втори път посещава Варна като по този начин утвърждава традициите и добрите взаимоотношения, които сме създали вече с Дания. С него разменихме много информация по отношение на това как града се е развил в последната година и половина от последното му посещение. Разбира се един от основните акценти беше и започналия вече туристически сезон и традиционния интерес на датските туристи към нашето черноморие. Знаете, че освен традиционните чартъри, които се оперират всяка година, тази година стартира и директна авиолиния между Варна и Копенхаген. Което по още един начин затвърждава развитието на туризма по отношението на датските туристи“, сподели зам.-кмета Маринова.

Участие в срещата взе и почетният консул на Кралство Дания във Варна Константин Дараданов.

Exit mobile version